Subsidie asbest verwijderen

We ontzorgen u graag van alles wat het asbest verwijderen aangaat. Zo ook wat het aanvragen van uw subsidie voor de asbestverwijdering betreft.
Omdat wij regelmatig deze subsidieaanvraag doen, weten we precies wat er moet gebeuren. Dus laat het gerust helemaal aan ons over! En wanneer u het toch liever zelf doet, geven wij u met plezier advies.

Asbest eraf, zonnepanelen erop

asbest eraf zonnepanelen eropOnze Rijksoverheid verstrekt subsidie voor het verwijderen van asbest. Op dit moment subsidieert de overheid ruim te helft. Agrarische bedrijven kunnen aanspraak maken op 2 subsidiemogelijkheden, particulieren kunnen doorgaans 1 soort subsidie krijgen, dat is de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken.

De tweede subsidiemogelijkheid voor agrariërs betreft de stimuleringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop. Dit is een aantrekkelijke lening, op dit moment zijn dat de Energie-investeringsaftrek (EIA) en Vamil. Overigens geldt deze regeling ook voor voormalige agrariërs en particulieren die in een agrarische omgeving wonen.

Toevoegingen per provincie

Verder verschillen de subsidies bij deze stimuleringsregeling per provincie. Zo is de provincie Drenthe soepel wat het leggen van zonnepanelen betreft. Een Drent die asbest van z’n dak laat verwijderen mag de zonnepanelen ook op een ander dak leggen, mits het dezelfde eigenaar betreft.
Bekijk hier de verschillende toevoegingen per provincie op de stimuleringsregeling Asbest eraf, zonnepanelen erop.
 

Globale kosten asbestverwijdering

Op de website van de regering krijgt u een goed beeld van alle subsidiemogelijkheden.

Bekijk hier een globaal overzicht van de totaalkosten van het verwijderen van asbest, inclusief subsidieaftrek.

 

Reageren is niet toegestaan.